Veelgestelde vragen

osmose water bevat geen zouten en mineralen meer, waardoor het niet enkel niet lekker is om te drinken, het is bovendien niet goed voor je gezondheid om osmose water te drinken. Ons lichaam heeft de mineralen en zouten in het water nodig om te kunnen functioneren.

Osmose water en gedemineraliseerd water zijn allebei hetzelfde.

Het water is na behandeling volledig puur en ontdaan van mineralen, zouten en andere stoffen.

Osmose water is volledig vrij van kalk en andere stoffen zoals mineralen, chloor en zouten. Dit maakt osmose water een perfect reinigingsmiddel voor zonnepanelen, ruiten en auto’s. Het maakt osmose water minder geschikt om te drinken.

Bij osmose glasbewassing wordt gebruik gemaakt van (demiwater) gedemineraliseerd water. Dit is gewoon water dat door middel van filters ontdaan is van mineralen en zouten. Het wordt ook wel ‘osmose water’ genoemd. Er blijft puur water over dat na verdamping geen vlekken achterlaat op ramen en andere oppervlakken.

Het osmose water wordt aangebracht met behulp van een uitschuifbare telescoopsteel. Op de telescoopsteel zit een borstel bevestigd die het osmose water over het raam verdeelt. Het osmose water wordt door middel van een slang langs de steel omhoog gepompt. Tijdens het borstelen wordt constant osmose water gespoten.

Het water is vele jaren houdbaar, mits je de dop goed vastdraait en het niet overgiet in een andere container.

Zonnepanelen reinigen of ramen wassen met osmose water gaat zeer eenvoudig en snel. Doordat osmose water ontdaan is van alle vervuiling te weten kalk, bacteriën, mineralen en virussen is het osmose water zeer goed te gebruiken voor het reinigen van zonnepanelen en ramen.

Glasbewassing met osmose water reinigt dieper en heeft een schoner resultaat dan de traditionele manier. Wanneer er vogelpoep op de ramen zit, wordt dit in 90% van de gevallen gemakkelijk van de ramen verwijderd.

Zo is osmose water uitermate geschikt om allerlei materialen en objecten schoon te maken, maar wordt het ook veel toegepast in aquariums en vijvers. Osmose water wordt om zijn pure vorm ook gebruikt voor de verzorging van planten.

Nee is niet hetzelfde —

In normaal kraan- en regenwater zitten mineralen, zouten, kalk en bacteriën opgelost. Deze resten verdampen niet mee en blijven achter op uw ramen. Als het geregend heeft en het water is opgedroogd, dan ziet u de bekende kringetjes op uw raam. Osmose water is water waar alles uit gefilterd is.

Omgekeerde osmose verwijdert niet alleen schadelijke verontreinigingen uit water, maar filtert ook gezonde mineralen eruit. Deze mineralen, zoals calcium, magnesium, kalium en andere bicarbonaten, spelen een vitale rol in onze gezondheid.

Het bewateren van kamerplanten met osmose water bevordert hun gezondheid en groei door de afwezigheid van schadelijke mineralen en verontreinigingen.

Osmose water is ook zeer geschikt voor stoomreinigers, waar het de opbouw van kalkaanslag voorkomt en zorgt voor een langere levensduur van het apparaat.

Waarom osmose water gebruiken? Osmose water is ultra-zuiver water met een sterk oplossend vermogen. Het trekt als het ware vuil aan en beweegt vloeiender dan gewoon water. Daarom is het ideaal voor het wassen van ramen, zonnepanelen en auto’s, het verzorgen van planten, gebruik in aquaria, enz.

Door de reinigende werking van het osmose water zullen glas, aluminium, RVS, kunststof en beplating tot diep in de poriën uitstekend worden gereinigd.

Nee … Gedestilleerd water wordt verkregen door het water te koken en de condens op te vangen. Gedemineraliseerd water wordt gefilterd en zo ontdaan van kalk en mineralen.

Demi en osmose water zijn hetzelfde. Water uit een condens droger is echter geen van beide. Het is zeg maar “bijna-demi” de meeste mineralen zijn er dus uit.