Uw ramen voor de eerste keer reinigen met osmose water!

Wanneer uw ramen nog nooit met osmose water gewassen zijn, kan het zo zijn dat uw ramen de eerste keer niet zo mooi opdrogen als zou moeten.
Dit komt dan doordat de poriën van het glas nog vol zitten met oude vuil- en zeepresten. Vooral wanneer u lange tijd niet uw ramen heeft gewassen
of dat uw glazenwasser te veel sop heeft gebruikt, kan er een behoorlijk laagje op uw raam zitten.

Bij de eerste keer ramen wassen met osmose water zie je dat er veel sop op het raam vrijkomt.
Het kan dan nog wel eens schuimen, deze oude soplaag moet eerst verwijderd worden.

Stappen na het reinigen van de ramen met osmose water?

Na het wassen wordt het raam nagespoeld met osmose water waardoor het laatste vuil uit de voegen en naden wordt verwijderd.
Glasbewassing met osmose water reinigt dieper en heeft een schoner resultaat dan de traditionele manier.
Wanneer er vogelpoep op de ramen zit, wordt dit in 90% van de gevallen gemakkelijk van de ramen verwijderd.
Het osmose water zorgt er namelijk voor dat de vogelpoep op het raam los weekt en na een paar keer borstelen zijn de ramen vogelpoep vrij.

Wat moet u vooral niet doen na het reinigen van uw ramen?

Indien met osmosewater het raam is gewassen, kun je niet meer met de raamtrekker over het raam glijden. Die is te stroef geworden want de residu is van het raam af. Dit ruwe laagje (wat onder een microscoop wel zichtbaar is) zorgt ervoor dat hemelse depositie (gewoon het vuil wat in regenwater zit) makkelijker aan het glas hecht en dus weer sneller vies wordt.

Hoe ziet het reinigingsproces eruit?

Na de eerste keer wassen gaat het reinigingsproces nog een tijdje door. Het osmosewater neemt oud vuil op doordat het in de poriën van het glas trekt. Wanneer het water is opgedroogd blijft er een klein beetje oud vuil over op het raam, wat u ziet als kleine vlekjes op het raam. Daarom wordt er de eerste keer altijd extra goed gespoeld om oud vuil en zeepresten zo goed mogelijk weg te spoelen.

In 95% van de gevallen is dit verholpen bij de tweede keer wassen met osmosewater. Vanaf dat moment zullen de ramen telkens schoner worden en ook langer schoon blijven zodat het oppervlak gladder zal worden waar minder vuil aan kan hechten.